İtalya'da kafede katliam: Başbakan Meloni'nin arkadaşı öldürüldü

İtalya'da bir kafeye yapılan silahlı saldırıda aralarında ülkenin sağcı Başbakanı Meloni'nin arkadaşı da olan üç kadın hayatını kaybetti.

İtalya'nın başkenti Roma'da bulunan bir kafeye düzenlenen silahlı saldırıda üç kadın hayatını kaybederken dört kişi ise yaralandı. Hayatını kaybeden Nicoletta Golisano'nun ülkenin başbakanı Giorgio Meloni'nin arkadaşı olduğu ifade edildi. Hayatını kaybeden diğer kadınların isimlerinin ise Elisabetta Silenzi ve Sabina Sperandio olduğu açıklandı.

BBC'de yer alan habere göre içeride bulunanların yerel bir blok sakinleri komitesinin bir parçası olarak toplantı yaptıkları kaydedildi. Roma Belediye Başkanı Roberto Gualtieri saldırıya yönelik yaptığı açıklamada, yaşanan katliamın "vahim bir şiddet olayı" olduğunu belirtti.

Gözaltında olduğu ifade edilen zanlının 57 yaşındaki bir adam olduğu kaydedilirken aynı zamanda toplantı yapan komiteden bazı kişilerle anlaşmazlık yaşadığı da kaydedildi.

'Hepinizi öldüreceğim'

Toplantı aldığı belirtilen komitenin Başkan Yardımcısı olduğu ifade edilen Luciana Ciorba saldırı esnasında kafede olduğunu belirterek saldırganın kafeye girdiğini ve silahına davranmadan önce "Hepinizi öldüreceğim" diye tehditler savurduğunu söyledi.

Yaralılardan birinin durumu ağır

Ciorba, saldırganın polis tarafından gözaltına alınmadan önce diğer sakinler tarafından etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Saldırı sonucunda yaralanan 4 kişiden birinin ise durumunun ağır olduğu açıklandı.

Meloni, Golisano'nun ailesine başsağlığı dileklerini ilettiği Facebook paylaşımında, arkadaşını her zaman "güzel ve mutlu" olarak hatırlayacağını söyledi. Başbakan paylaşımına şöyle devam etti: "Nicoletta koruyucu bir anne, samimi ve sağduyulu bir arkadaş, aynı zamanda güçlü ve narin bir kadındı."

Meloni ayrıca şüphelinin saldırıda kullandığı silahı çaldığı iddia edilen atış poligonunun da kapatıldığını ve soruşturma altında olduğunu söyledi.

Yerel basında saldırganın motivasyonunun ne olduğuna dair resmi bir açıklama yapılmadığına değinilirken öte yandan politik bir saldırı olmadığına inanıldığına dair yorumlarda da bulunuldu.

Meloni ülkenin ilk kadın başbakanı olarak ekim ayında göreve gelmişti. Meloni ve partisinin sağ profili ise tartışmalara yol açmıştı.

halktv.com.tr // Dış Haberler

Dünya Haberleri