İşte Almanların Ruslara Karşı Planı! Yüzbinlerce Asker Konuşlandırılacak

Almanya'nı olsı Rusya ile savaşına ilişkin planları ülkenin önde gelen dergilerinden Spiegel tarafından yayımlandı.

Almanya'da yayımlanan Spiegel dergisi, Almanya'nın Rusya'ya karşı hazırladığı olası savaş planını duyurdu. Plana göre, Rusya'nın NATO'ya saldırması durumunda yüz binlerce asker doğu kanadına taşınacak.

BEŞ YIL İÇİNDE SAVAŞ BEKLENTİSİ

Almanlar, Rusya’nın NATO'ya saldırı tehdidinin 2029 gibi erken bir tarihte gerçekleşebileceğini öngörüyor.

Bu sebeple, federal hükûmet ve Bundeswehr (Alman Silahlı Kuvvetleri), hızlı ve güvenilir ulaşım rotaları belirliyor.

Plan, hangi yolların ve köprülerin kullanılacağı, dinlenme alanlarının nerede olacağı ve nasıl korunacağı gibi detayları içeriyor.

NATO'nun doğu kanadındaki gerilim durumunda, ittifak üyesi ülkelerdeki askerler Almanya üzerinden yeniden konuşlandırılacak. A2 otoyolu bu operasyon için hayati önem taşıyor.

800 BİN ASKER TAŞINACAK

NATO devreye girdiğinde, yaklaşık 800 bin asker Hollanda, Belçika ve Almanya’daki limanlardan doğuya taşınacak.

Bu sevkiyat, 3 ila 6 ay içinde tamamlanacak. Ancak, köprülerin saldırıya uğrama riski nedeniyle Bundeswehr'in alternatif planları da hazırda tutması gerekiyor. Almanya Genelkurmay Başkanı Carsten Breuer, Alman ordusunun 5 yıl içinde savaşa hazır hâle gelmesi gerektiğini vurguladı.

ALMANYA TEYAKKUZDA

Savunma Bakanı Boris Pistorius, Almanya’nın 2029 yılına kadar olası bir savaşa hazırlanması gerektiğini belirtti.

Askerlerin geçişleri sırasında bakım ve konaklama ihtiyaçlarının karşılanması için büyük mutfaklar, kamp yatakları, çadırlar ve yakıt sağlanacak.

Almanya, NATO’nun yeni savunma stratejisi kapsamında 350 bin askeri yüksek hazırlık seviyesinde tutmayı planlıyor. Bu, 2025'ten itibaren tam teçhizatlı bir ordu tümeni, 2027'den itibaren ise bir başka tümen ve 200 uçak ile gemiyi içerecek.

Dünya Haberleri