İsrail'e roket bombardımanı!

Lübnan'ın güneyinden İsrail'in kuzeyine onlarca roket fırlatılırken, İsrail'in hava savunma sistemleri roketlerin çoğunu etkisiz hale getirdi.

Lübnan'ın güneyinden İsrail'e doğru onlarca roket fırlatıldı. İsrail'in hava savunma sistemleri, roketlerin çoğunu imha etti. Önleyici roketler havada ışık izleri bırakarak patlamalar sonucunda etrafa kıvılcım saçtı. İsrail ordusu, gece sınır bölgesine en az iki kez aydınlatma fişeği fırlattı. İsrail ordusunun açıklamasına göre, Lübnan'dan atılan roketlerin büyük çoğunluğu etkisiz hale getirildi.

NELER OLUYOR?

Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana saldırılarını sürdüren İsrail, kuzey sınırında Lübnan Hizbullah'ı ile çatışıyor. İsrail ve Lübnan arasındaki "Mavi Hat" sınırında askeri gerilim rekor seviyelere ulaştı. Tel Aviv yönetiminin Beyrut'a düzenlediği hava saldırısında Hizbullah'ın üst düzey komutanı Fuad Şükür'ün öldürülmesi ve Tahran'da Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin suikasta uğraması, Lübnan Hizbullah'ı ve İran'dan güçlü bir karşılık beklentisini artırdı.

Dünya Haberleri