İsrail-Hizbullah savaşı sınırda: Biden'dan ilk açıklama

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail ve Hizbullah arasındaki savaşı yakından takip ederek ulusal güvenlik ekibiyle sürekli temas halinde olduğunu bildirdi.

ABD Başkanı Joe Biden'ın, İsrail ve Hizbullah arasındaki artan gerilimi "yakından takip ettiği" ve "akşam boyunca ulusal güvenlik ekibiyle görüştüğü" bildirildi. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Sean Savett, konuya ilişkin AA muhabirine açıklama yaptı.

Savett, Biden'ın İsrail ve Lübnan'daki durumu detaylı bir şekilde izlediğini ve akşam boyunca ulusal güvenlik ekibiyle sürekli temas halinde olduğunu belirtti. Başkan Biden'ın talimatı üzerine, üst düzey ABD'li yetkililerin İsrailli mevkidaşlarıyla görüşmelerini sürdürdüğünü ifade eden Savett, ABD'nin İsrail'in kendini savunma hakkını desteklemeye ve bölgesel istikrar için çalışmalarını sürdürmeye devam edeceğini vurguladı.

Bu gelişmeler, İsrail ordusunun sabah saatlerinde Lübnan'daki Hizbullah hedeflerine karşı "önleyici saldırı" başlattığını duyurmasının hemen ardından geldi. Saldırının, Hizbullah’ın İsrail’e yönelik olası bir füze saldırısına karşı bir önlem olduğu belirtilmişti.

Hizbullah, 30 Temmuz’da Lübnan’daki üst düzey komutanlarından Fuad Şükür’e yönelik gerçekleştirilen suikaste misilleme olarak İsrail’e saldırı başlattığını açıklamıştı. Bu saldırılar, iki taraf arasında gerilimi daha da artırmış durumda.

Dünya Haberleri