İsrail: Hizbullah saldırıda İran roketi kullandı

İsrail Savunma Kuvvetleri, Golan Tepeleri'nde düzenlenen roketli saldırıda İran yapımı ‘Falaq-1’ roketinin kullanıldığını açıkladı.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Golan Tepeleri’ndeki futbol sahasına düzenlenen roketli saldırıda ‘Falaq-1’ adlı İran yapımı roketin kullanıldığını açıkladı.

27 Temmuz'da, Golan Tepeleri’ndeki bir futbol sahasına düzenlenen saldırıda 12 kişi hayatını kaybetmişti. İlk başta Hizbullah'ın saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilmişti, ancak Hizbullah bu suçlamayı reddetti. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, saldırının Hizbullah tarafından düzenlendiğine dair bazı göstergeler olduğunu ifade etmişti.

IDF, bugün yaptığı açıklamada, saldırıda kullanılan roketin İran yapımı ‘Falaq-1’ olduğunu belirtti. Açıklamada, "Falaq-1 İran’da üretilmiş bir roket olup, yaklaşık 10 kilometre menzile, 50 kilogramlık bir savaş başlığına ve 240 milimetre çapına sahiptir" denildi.

SALDIRIYA CEVAP İÇİN YETKİ VERİLDİ

Saldırının ardından İsrail Güvenlik Kabinesi acil olarak toplandı. Toplantı sonrası yapılan açıklamada, "Güvenlik Kabinesi toplantısı sona erdi. Bakanlar Kurulu üyeleri, Hizbullah terör örgütüne karşı verilecek cevabın şekli ve zamanlaması konusunda Başbakan Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant'a yetki verdi" ifadeleri kullanıldı.

İsrail’in bu kararla birlikte Hizbullah’a yönelik olası askeri ve diplomatik adımları belirlemesi bekleniyor.

Dünya Haberleri