İsrail, Hizbullah İle Savaşa Girecek mi? Savunma Bakanı Görüşmeler İçin ABD'de

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Washington'a giderek Gazze'deki son durumu ve Lübnan sınırındaki artan gerginliği tartışacak.

Hizbullah ile yaşanan çatışmaların geniş çaplı bir çatışma başlatabileceği yönündeki söylemler Lübnan sınırındaki silah değişimleriyle alevlenmeye başladı.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze savaşının sonraki aşamasını ve Lübnan sınırındaki artan düşmanlıkları tartışmak üzere Washington'a gitti.

Gallant, Washington'a gitmeden önce yaptığı açıklamada, "Gazze, Lübnan ve daha fazla alan için gerekebilecek her türlü eyleme hazırız," dedi ve burada meslektaşı Lloyd Austin ve Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüşeceğini söyledi.

"SAVAŞ YÜRÜTECEK KONUMDA DEĞİLİZ"

İsrail'in parlamento Dışişleri ve Savunma Komitesi Başkanı Yuli Edelstein, İsrail'in radyo istasyonunda Army Radio'ya Hizbullah'la mücadelenin karmaşık olacağını söyledi.

Edelstein, "Ne güney cephesinde ne de kuzey cephesinde savaş yürütecek konumda değiliz. Kuzeyde savaşmak için güneyde farklı bir şekilde konuşlanmamız gerekecek" dedi.

Dünya Haberleri