İsrail-Hizbullah gerilimi tırmanıyor: Futbol sahasına saldırının ardından misilleme bombardımanı

İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri'ndeki bir futbol sahasına yapılan roket saldırısında 12 kişi hayatını kaybetti; İsrail, saldırının sorumlusunun Hizbullah olduğunu öne sürerken, Hizbullah sorumluluğu reddetti.

Dün, İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri'nde bulunan Mecdel Şems köyündeki bir futbol sahasına yapılan roket saldırısında 12 kişi hayatını kaybetti. Ölenler arasında çocukların da bulunduğu bildirildi. İsrail, saldırının sorumlusunun Lübnan'daki Hizbullah Hareketi olduğunu öne sürerken, Hizbullah saldırının sorumluluğunu reddetti.

İsrail ordusunun bu saldırının ardından Lübnan'da Hizbullah’a ait noktaları hedef aldığı belirtildi. İsrail savaş uçakları, gece boyunca Lübnan'ın Şabriha, Burc eş-Şimali, Bekaa, Kefer Kila, Rub Selasin, el-Hiyam ve Tayr Harfa bölgelerinde silah depoları ve ‘terörist’ yapılar olarak tanımlanan hedeflere hava saldırıları düzenledi.

NETANYAHU: HİZBULLAH BEDELİNİ AĞIR ÖDEYECEK

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Hizbullah, çocukların ölümüne yol açan roket saldırısının bedelini ağır ödeyecek" diyerek sert bir yanıt vereceklerini duyurdu.

Birleşmiş Milletler (BM) ise bu gelişmelerin ardından Lübnan-İsrail sınırında azami itidal çağrısında bulundu. BM Lübnan Özel Koordinatörü ve Lübnan'daki BM Geçici Barış Gücü (UNIFIL) Komutanı, yaptıkları ortak açıklamada, "Mecdel Şems köyünde, aralarında küçük çocukların ve gençlerin de bulunduğu sivillerin öldürülmesinden büyük üzüntü duyuyoruz. Siviller her zaman korunmalı" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, bu çatışmaların bölgeyi daha büyük bir felakete sürükleyebileceğine dikkat çekildi.

Gelişmeler, İsrail ve Hizbullah arasındaki gerilimin tırmanabileceği ve bu çatışmaların daha geniş çaplı bir krize neden olabileceği endişesini artırıyor.

Dünya Haberleri