İsrail Gazze'de iki okulu vurdu: Ölü sayısı 30'a yükseldi

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin batısında zorla yerinden edilenlerin sığındığı iki okula saldırı düzenledi. Saldırı sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 30'a yükseldi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik katliamları sürerken, bugün İsrail ordusunun zorla yerinden edilenlerin sığındığı iki okula düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden Filistinli sayısının 30'a yükseldiği bildirildi.

Sivil Savunma Birimi Sözcüsü Mahmud Basal tarafından saldırıya ilişkin açıklama yapıldı.

Basal, İsrail'in, Nasr Mahallesi'nde zorla yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı Hasan Selame ile Nasr okullarına düzenlediği saldırılarda çoğu çocuk 30 Filistinlinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda kişinin yaralandığını açıkladı.

Basal, yaralılardan bazılarının durumunun kritik olduğunu ifade etti.

"YÜZDE 80'İ ÇOCUK"

Mahmud Basal, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, katliamda yaşamını yitiren ve yaralananların yüzde 80'inin çocuk olduğunu belirterek, İsrail'in Nasr ve Hasan Selame okullarında kelimenin tam anlamıyla bir katliam gerçekleştirdiğini; Gazze kentindeki manzaranın çok zor ve trajik olduğunu vurguladı.

Basal, İsrail'in hiçbir kutsal değere saygı duymadığını ve Gazze'de artık güvenli bir yer olmadığını vurguladı.

Sağlık kaynaklarının daha önce yaptığı açıklamada, saldırılarda ilk belirlemelere göre 25 Filistinlinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin yaralandığı belirtilmişti.

Dünya Haberleri