İsrail, Gazze'de 7 Ekim rehinelerinin cenazelerini buldu

Hamas'ın 7 Ekim saldırılarında rehin alınan altı İsraillinin cenazesi bulundu. İsrail ordusu, cenazelerin kısa süre önce öldürüldüğünü ve Gazze'nin güneyindeki bir tünelde bulunduğunu açıkladı.

Gazze'de ateşkes ve rehine takası görüşmeleri tıkanmış durumda. Bu süreçte, Hamas'ın 7 Ekim saldırılarında rehin aldığı altı İsraillinin cesedi bulundu. İsrail ordusu, rehinelerin cenazelerinin Gazze'nin güneyindeki bir tünelde bulunduğunu ve kısa süre önce öldürüldüğünü açıkladı.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Gazze Şeridi'nde çok sayıda ceset bulunduğu belirtildi.

İsrail medyasına göre, Kanal 12 televizyonu ordunun Gazze'de 6 İsrailli esirin cesedini bulduğunu bildirdi. Ölenlerin isimleri ise şu şekilde: Carmel Gat, Hersh Goldberg-Polin, Eden Yerushalmi, Alexander Lobanov, Almog Sarusi ve Ori Danino.

ARALARINDA AMERİKAN VATANDAŞI DA VAR

Cenazelerin İsrail'e götürüldüğü belirtilirken, müzik festivalinde rehin alınan 23 yaşındaki Amerikan vatandaşı Hersh Goldberg-Polin için ABD Başkanı Joe Biden'dan başsağlığı mesajı geldi. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Biden'ın "Yıkıldım ve çok öfkeliyim" ifadelerine yer verildi.

İsrail'de, muhalefet ve rehinelerin aileleri, Başbakan Netanyahu'yu eleştirerek, esir takası anlaşmasını baltalamakla suçluyor.

Ayrıca, bu akşam binlerce İsrailli, Gazze'deki Filistinli gruplarla bir esir takası anlaşması imzalanmasını talep etmek için ülke çapında gösteri yaptı. Göstericiler Tel Aviv, Hayfa ve Rehovot şehirlerinde birçok yolu kapattı.

Dünya Haberleri