İsrail Filistin'i tanıyan o ülkenin diplomatlarının akreditasyonlarını iptal etti

28 Mayıs’ta Filistin devletini tanıdığını duyuran Norveç’in, İsrail tarafından Filistin nezdindeki diplomatik temsilcilerinin İsrail’deki akreditasyonu iptal edildi.

Konuya ilişkin yazılı açıklamada bulunan İsrail Dışişleri Bakanlığı, Norveç hükümetinin ‘son zamanlarda gösterdiği İsrail karşıtı ve tek taraflı adımlara’ karşılık bu kararın alındığını belirtti.

Norveçli üst düzey yetkililerin İsrail karşıtı yorumları ve Norveç’in Filistin devletini tanıma kararı doğrultusunda iptalleri gerçekleştirdiğini ifade eden İsrail yetkilileri, akreditasyonların yedi gün, vizelerin ise üç ay içinde iptal edileceğini duyurdu.

TANIYAN ÜLKELERİN SAYISI 146’YA YÜKSELDİ

Açıklamada, "İsrail, Filistin yönetimindeki Norveç temsilciliğinde görev yapmak üzere görevlendirilen Norveçli diplomatlara İsrail'de akreditasyon vermeyecektir." ifadeleri kullanıldı.

İsrail daha önce de Filistin devletini resmen tanıyan Norveç ve İrlanda’daki büyükelçilerini geri çağırmıştı. İspanya ve İrlanda ile aynı dönemde Filistin devletini tanıma kararı alan Norveç dahil Filistin devletini resmen kabul eden ve tanıyan ülke sayısı 146’ya yükseldi.

Dünya Haberleri