İsrail 'bedeli ağır olacak' demişti: Lübnan'a saldırı başladı! Ölü ve yaralılar var

İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyinde bir İHA ile gerçekleştirdiği saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti, biri çocuk olmak üzere 3 kişi yaralandı.

Lübnan'ın güneyinde, İsrail ordusunun bir insansız hava aracı (İHA) ile gerçekleştirdiği saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti, biri çocuk olmak üzere 3 kişi yaralandı.

Lübnan resmi ajansı NNA'nın haberine göre, İsrail'e ait bir İHA, Lübnan'ın güneyinde, Şakra ve Mis el-Cebel beldeleri arasındaki bir aracı hedef aldı. Araçta bulunan 2 kişi saldırıda yaralanırken, vurulan araca motosikletle yaklaşan 2 kişi daha İHA'nın hedefi oldu ve hayatını kaybetti. Olay yerine yakın bir evin önünde bulunan bir çocuk da saldırı sonucunda yaralandı.

İsrail ordusu, bu saldırının Lübnan'ın güneyinde artan gerilim ve çatışmaların bir parçası olduğunu belirtiyor.

NE OLMUŞTU?

Golan Tepeleri'nde İsrail'in işgali altındaki Mecdel Şems beldesindeki futbol sahasına roket isabet etti. Saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu 12 kişi hayatını kaybetti, 35 kişi yaralandı.

İsrail ordusu, roketin Lübnan'ın güneyindeki Şeba beldesinin kuzeyinden ateşlendiğini belirterek, Lübnan Hizbullahı'nın saldırıdan sorumlu olduğunu iddia etti. Ancak Lübnan Hizbullahı, bu suçlamaları reddederek, saldırının kendileri tarafından gerçekleştirilmediğini açıkladı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bu ölümcül saldırının yanıtını vereceklerini ve Hizbullah'ın "ağır bir bedel ödeyeceğini" duyurdu.

Dünya Haberleri