Gazze Şeridi’nde 10 Ekim 2025’te yürürlüğe giren ateşkes anlaşmasına rağmen İsrail ordusu saldırılarını sürdürüyor. Gazze kentinin kuzeyinde sivillerin toplandığı bir noktaya düzenlenen İHA saldırısında 2 Filistinli yaşamını yitirdi, 4 kişi yaralandı.
PARKTA TOPLANAN SİVİLLER VURULDU
Hastane kaynaklarından edinilen bilgiye göre, İsrail ordusuna ait bir insansız hava aracı (İHA), Gazze kentinin doğusunda yer alan Tuffah Mahallesi’ndeki bir parkı hedef aldı. Saldırı anında parkta bir arada bulunan sivillerden 2’si hayatını kaybederken, yaralanan 4 kişi çevre hastanelere kaldırıldı.
"SARI HAT" İDDİASIYLA BİR ÖLÜM DAHA
Öte yandan İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nin güneyinde de bir Filistinlinin öldürüldüğünü duyurdu. Ordudan yapılan resmi açıklamada, söz konusu kişinin "Sarı Hattı" geçtiği, silahlı olduğu ve askeri birliklere doğru ilerlediği iddia edildi.
ATEŞKES SONRASI ACI BİLANÇO: 618 CAN KAYBI
10 Ekim 2025 tarihinden bu yana yürürlükte olan ateşkes anlaşması, İsrail ordusunun hemen her gün tekrarlanan ihlalleriyle sarsılmaya devam ediyor. Anlaşmanın başladığı günden bu yana düzenlenen saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 618'e ulaşırken; Ekim 2023'ten bu yana süren geniş kapsamlı saldırılarda toplam can kaybı 72 bini aştı, yaralı sayısı ise 172 binin üzerine çıktı. (AA)