İsrail askerleri TRT ekibine saldırdı: Kameraman yaralandı

İsrail askerleri, Kudüs'te Mescid-i Aksa kapısında bulunan TRT ekibine saldırarak bir kameramanı yaraladı.

Kudüs’te Mescid-i Aksa’nın kapısında bulunan TRT ekibine İsrail askerleri tarafından yapılan saldırıda, TRT kameramanı yaralandı.

Saldırının ardından ekipten bir kameramanın yaralandığı bildirildi.

Olayın detayları ve nedenleriyle ilgili resmi açıklamalar yapılmazken, İsrail askerlerinin bölgedeki medyaya yönelik saldırgan tutumu uluslararası alanda endişe yaratıyor.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞINDAN KINAMA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun saldırıya ilişkin sosyal medyada hesabından yaptığı açıklamada "alçakça ve korkakça saldırıyı kınıyor ve lanetliyorum" ifadelerine yer verdi.

Baskılara ve şiddete rağmen medyanın Filistin halkının sesi olmaya devam edeceğini vurgulayan Altun'un paylaşımında şu ifadelere yer verildi:

"İsrail'in silahlı zorbalarının, elinde kamerası ve mikrofonundan başka bir şey olmaksızın bir zulmü ve trajediyi gözler önüne seren TRT Haber ekibine yönelik yaptığı alçak ve korkakça saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Bu insanlıktan nasibini almamış katil sürüsünün tüm baskılarına ve şiddetine rağmen, başta TRT ve Anadolu Ajansı olmak üzere Türk medyası mazlum Filistin halkının sesini duyurmayı sürdürecek."

Dünya Haberleri