İsmail Saymaz’ın kamerasından Ukrayna Romanya sınırı

Rusya’nın saldırılarının ardından Ukrayna’dan kaçış sürüyor. halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz, Ukrayna Romanya sınırında yaşanan insanlık dramını görüntüledi.

Rusya'nın Ukrayna müdahalesinin 10. gününde halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz, Ukranya-Romanya sınırında savaştan kaçan insanları görüntüledi.

Saymaz, İshakça Sınır Kapısı’nda dondurucu soğukta çadırda barınmak zorunda kalan sivillerle konuştu.

'Kiev'e döneceğim'

Bir ay önce Kiev’de aşçı olarak çalışmaya başlayan Cavit Cavanov, yaşadıklarını Saymaz'a anlattı. Bombardıman sırasında iki gün boyunca sığınaklarda kaldığını belirten Cavanov, Kiev’den yardımlar sayesinde demiryolu ile çıktığını söyledi.

Sivillerin yaşadı binaların bombalandığını belirten Cavanov, bir süre bekledikten sonra Kiev’e döneceğini belirtti. Savaştan önce Kiev’de iyi bir yaşamı olduğunu belirten Cavanov, "Artık insanlar korku içinde" dedi.

Uluslarası yardım örgütleri ve gönüllülerin kampta ücretsiz stantlar kurduğunu belirten Saymaz, hava şartlarının çok ağır olduğunu söyledi.

Dondurucu soğukta insanların yanlarına alabildikleri sınırlı sayıda eşyayla hayatta kalmaya çalıştığını söyleyen Saymaz, "Putin, bir an önce işgale son vermeli" dedi.

1,5 milyon Ukraynalının ülkesinden ayrıldığını belirten Saymaz, "Bu yangının bir an önce sonlandırılması gerekir" ifadesini kullandı.

Binlerce araç kampa ulaşmak için beklerken, aracı olmayan siviller de sınıra yürüyerek gelmeye çalışıyor.

Dünya Haberleri