İslami Cihat örgütünden İsrail'e: Ateşkesi yok sayarız

İslami Cihad örgütü Genel Sekreteri Ziyad en-Nehhale, İsrail'in şartları yerine getirmemesi halinde ateşkes anlaşmasını yok sayacaklarını ve savaşa yeniden başlayacaklarını söyledi.

İran'ın başkenti Tahran'da açıklamalarda bulunan Nehhale, İsrail'in Gazze Şeridine yönelik 5 Ağustos'ta başlattığı saldırılar ve dün İsrail ile İslami Cihad örgütü arasında Mısır'ın ara buluculuğuyla varılan ateşkesle ilgili bir basın açıklaması yaptı. İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda amacına ulaşamadığını ifade eden Nehhale, "İsrail eğer kabul ettiği şartlarımızı yerine getirmezse ateşkes anlaşmasını yok sayacağız ve bir an bile tereddüt etmeden savaşa yeniden başlayacağız" dedi.

Ne olmuştu?

İsrail, 5 Ağustos'ta saldırı hazırlığında olduğunu açıkladığı İslami Cihad'a karşı Gazze'deki hedeflere saldırı başlatmıştı. İsrail'in saldırısı üzerine Gazze'den İsrail yönüne de roket atılmıştı. İsrail'in Gazze şeridine düzenlediği saldırılar sonucunda aralarında 14 çocuk, 4 kadının yer aldığı 44 kişi hayatını kaybetmişti. İsrail'den yapılan açıklamada ise İslami Cihad'ın İsrail'e 580 füze attığı ankcak bunların 120'den fazlasının Gazze'ye düştüğü iddia edilmişti.

İsrail ile Gazze'deki İslami Cihad Hareketi arasında Mısır'ın ara buluculuğuyla varılan ateşkesin, dün yerel saatle 23:30'dan (TSİ 23.30) itibaren yürürlüğe girdiği duyurulmuştu.

Dünya Haberleri