İran'da Seçim Sandığı Aracına Saldırı: Ölü ve Yaralılar Var

İran'da seçim sandıklarını taşıyan araca yapılan saldırıda iki kişi hayatını kaybetti. Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kaldı.

İran’ın güneydoğusundaki Sistan-Beluçistan eyaletinde, Rask şehrinde Cumhurbaşkanlığı seçim sandıklarını taşıyan araca yönelik bir silahlı saldırı gerçekleştirildi. Olayda iki kişi hayatını kaybederken, bazı sandık görevlileri de yaralandı.

İran'ın yarı resmi Tesnim haber ajansına göre, oy verme işlemleri sona erdikten sonra sandıkları Cekigur’a taşıyan araç saldırıya uğradı. İran’ın resmi haber ajansı IRNA, Sistan-Beluçistan Polis Bilgi Merkezi’nden aldığı bilgilere dayanarak, Sınır Muhafızı Astsubay Kıdemli Çavuş Ebrahim Marmazi ve Er Farhad Jalil’in hayatını kaybettiğini duyurdu. Beş güvenlik görevlisinin de yaralandığı saldırıda, oy sandıklarının korunduğu belirtildi.

SEÇİMLER İKİNCİ TURA KALDI

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda hiçbir aday yüzde 50'yi geçemedi. Reformcu aday Mesud Pezeşkiyan, ilk turda önde giderken, muhafazakar aday Said Celili ile ikinci tura kalacak.

İran'da dün yapılan seçimlerde, oy verme süresi gece yarısına kadar uzatılmıştı. Geç saate kadar devam eden oy kullanma işlemleri sonucunda oylar, şehirlerdeki seçim kurullarına taşındı.

Yeni Cumhurbaşkanının belirleneceği ikinci tur seçimleri, 5 Temmuz’da gerçekleştirilecek. Bu seçimde en yüksek oyu alan aday, İran’ın 9. Cumhurbaşkanı olacak.

Dünya Haberleri