İran Tehdidi Nedeniyle Trump’ın Güvenliği Artırılmış: Suikast Girişimiyle İlgili Yeni Bilgiler

İran’dan gelebilecek tehditler nedeniyle Trump’ın güvenliğinin artırıldığı ortaya çıktı. 13 Temmuz’daki suikast girişimi sonrası güvenlik zaafiyetleri tartışılıyor.

Eski ABD Başkanı ve 2024 Cumhuriyetçi Başkan Adayı Donald Trump’ın 13 Temmuz 2023’te Pensilvanya’da yaşadığı suikast girişiminin ardından, Trump’ın güvenliğinin İran tehdidi gerekçesiyle haftalar öncesinden sıkılaştırıldığı ortaya çıktı. Bu bilgi, suikast girişimiyle ilgili tartışmaları daha da derinleştirdi.

BBC’nin haberine göre, ABD Ulusal Güvenlik Yetkilileri, İran’ın Trump’ı öldürme girişiminde bulunabileceğine dair bir istihbarat aldıkları için Haziran 2023'te Trump’ın güvenliğini artırdıklarını açıkladı.

Bu önlemler arasında ilave güvenlik personeli, keskin nişancılar ve drone’lar yer aldı.

İRAN'DAN AÇIKLAMA GELDİ

İddialara ilişkin İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Nasır Kenani, İran'ın “Trump'a yönelik son silahlı saldırıda herhangi bir dahli olduğunu şiddetle reddettiğini” söylerken, İran'ın Birleşmiş Milletler temsilcisi de Cumhuriyetçi başkan adayını öldürmek için daha önce bir plan yapıldığına dair söylentilerin “temelsiz ve kötü niyetli suçlamalar” olduğunu söyledi.

Ancak, Trump’ın 13 Temmuz 2023’teki mitinginde saldırgana yaklaşılmasını sağlayan zaafiyetler konusunda hala soru işaretleri bulunuyor.

NE OLMUŞTU?

Saldırgan Thomas Matthew Crooks, Trump’ın konuştuğu platformun 130 metre yakınındaki bir ambarın çatısına tırmanarak tüfekle ateş açmayı başardı. Bu olay, Gizli Servis'in güvenlik önlemlerindeki eksiklikler üzerine tartışmalara yol açtı. ABD Başkanı Joe Biden, suikast girişimiyle ilgili bir bağımsız soruşturma başlatılmasına karar verdi.

Thomas Matthew Crooks

Dünya Haberleri