İran O ABD şirketlerini hedef alacağını duyurdu: Google, Microsoft, Apple...

İran Devrim Muhafızları Ordusu, ülkedeki saldırı ve suikastlarda rol oynadığı gerekçesiyle Google, Microsoft, Apple ve Tesla'nın da aralarında bulunduğu 18 ABD şirketini çarşamba gününden itibaren hedef alacağını duyurdu.

İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO), ülkedeki son saldırılar ve suikastlara ilişkin önemli bir açıklama yayımlayarak, ABD merkezli bazı küresel şirketleri hedef göstereceklerini bildirdi.

18 ŞİRKET HEDEFTE

Yapılan açıklamada, "ABD ve İsrail ile iltisaklı olduğu ve İran’daki saldırılar ile suikastlarda rol oynadıkları" öne sürülen çok sayıda şirketin çarşamba gününden itibaren hedef alınacağı belirtildi. Devrim Muhafızları tarafından yayımlanan listede Cisco, HP, Intel, Oracle, Microsoft, Apple, Google, Meta, IBM, Dell, Palantir, Nvidia, J.P. Morgan, Tesla, GE, Spire Solution, G42 ve Boeing yer aldı.

ÇALIŞANLARA 'AYRILIN' UYARISI

Devrim Muhafızları ayrıca, söz konusu şirketlerde çalışanlara can güvenlikleri için iş yerlerinden ayrılmaları yönünde uyarıda bulundu.

NE OLMUŞTU

Açıklamalar, ABD'nin İran'ın İsfahan kentinde bir yeraltı füze şehri olduğu öne sürülen bir noktayı, yaklaşık 907 kilogramlık sığınak delici bombalarla vurmasının ardından geldi. Saldırıda hedef alınan noktada büyük bir patlama meydana gelmiş ve çevrede alev topuna dönüşen bir alan oluşmuştu.

Dünya Haberleri