İran-Çin Treni Yola Çıkıyor

İran’dan Çin’e yük taşıyan ilk demiryolu treni için 21 Temmuz’da büyük bir uğurlama töreni düzenlenecek. Tören, İran Demiryolları Genel Müdürü ve büyükelçilerin katılımıyla gerçekleştirilecek.

21 Temmuz’da, İran’dan Çin’e yük taşıyan ilk demiryolu treninin yola çıkışı için büyük bir uğurlama töreni düzenlenecek. İran Demiryolları Genel Müdürü Seyyid Miad Salihi ve Çin, Kazakistan, Türkmenistan büyükelçilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek olan tören, yeni demiryolu hattının resmi açılışını simgeleyecek.

IRNA haber ajansına göre, yeni demiryolu hattı, İç Moğolistan Özerk Bölgesi’ndeki Bayan Nur şehrinden başlayarak, Kazakistan ve Türkmenistan üzerinden Tahran’a ulaşacak.

2018 yılında Çin ve İran arasında ticaret amaçlı açılan bu demiryolu hattı, Çin'den Avrupa ve Batı Asya’ya yük taşıyan yeni bir güzergah sunuyor.

Tören öncesi açıklamada bulunan İran Demiryolları Genel Müdürü Seyyid Miad Salihi, bu hattın Çin ile İran arasındaki ticari ilişkileri güçlendireceğini ve bölgesel ekonomik işbirliğini artıracağını ifade etti.

Dünya Haberleri