Irak'ta feci AVM yangını! En az 61 kişi can verdi

Irak'ta bir AVM'de feci bir yangın çıktı. Bölgeden aktarılan bilgilere göre AVM yangınında en az 61 kişi can verdi. 45 kişi ise sağ olarak kurtarıldı.

Irak’ın güneyindeki Vasıt vilayetine bağlı Kut kentinde dün gece meydana gelen büyük yangında en az 61 kişi hayatını kaybetti. Olayda çok sayıda kişi de yaralandı.

RESTORAN VE AVM ALEVLERE TESLİM OLDU

Yangının, Kut kentindeki bir alışveriş merkezi ile içinde restoran bulunan çok katlı bir binada çıktığı belirtildi. Yangının nedeni henüz bilinmezken, binada yer alan hipermarket ve restoranın kısa sürede alevler içinde kaldığı aktarıldı.

KADIN VE ÇOCUKLAR DA HAYATINI KAYBETTİ

Vasıt Valiliği'nden yapılan açıklamada, yaşamını yitirenler arasında kadın ve çocukların da bulunduğu bildirildi. Can kaybının artmasından endişe ediliyor.

AVM'DE HALA MAHSUR KALANLAR VAR

Yangının ardından binada mahsur kalan kişilerin olduğu belirtilirken, arama-kurtarma çalışmaları sürüyor. Yetkililer, ölü sayısının artabileceği uyarısında bulundu. Sonrasında yapılan açıklamalarda yangın felaketinden 45 kişi sağ olarak kurtarıldı.

VALİLİKTEN SORUŞTURMA AÇIKLAMASI

Vasıt Valiliği, yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. Olayla ilgili detaylı açıklamanın yapılacağı bildirildi.

Dünya Haberleri