İmran Han'ın hapishane fotoğrafları sızdırıldı! Türkiye detayı tam anlamıyla bomba, dikkatli gözlerden kaçmadı

Han hakkındaki soruşturmalar ve mahkumiyet kararları sanki meşrû imişçesine tavır takınan hükümet, İmran Han'ın barındığı hapishaneyi göstermek isterken ona olan sempatinin daha da artmasına yol açtı. Fotoğraflarda Türkiye ile ilgili bir ayrıntı dikkatli gözlerden kaçmadı

Eski Pakistan Başbakanı İmran Han'ın hapishane fotoğraflarının sızdırılması büyük yankı uyandırdı. 2022'de ABD destekli bir darbe girişimiyle başbakanlıktan indirilip, 2023 Ağustos'unda tutuklanan İmran Han, Adiala Hapishanesi'nde tutuluyor.

Fotoğraflarda dikkat çeken bir detay, Han'ın odasındaki kitaplıkta yer alan Türkiye ile ilgili eserler oldu. Özellikle ünlü tarihçi Prof. Dr. Halil İnalcık'ın "Osmanlı İmparatorluğu" adlı eserinin İngilizce basımı, Han'ın kitapları arasında dikkat çekti.

İmran Han, hapishane koşullarıyla ilgili olarak hükümetin kendisine özel bir muamele yaptığını iddia ederken, ona destek verenler bu paylaşımların sempatinin artmasına yol açtığını belirtiyor.

Han'ın kitaplığında yer alan diğer eserler arasında Ali A. Allawi'nin "The Crisis of Islamic Civilization", Daron Acemoğlu ve James Robinson'un "Why Nations Fail" ve Halil Cibran, Nelson Mandela, Henry Kissinger gibi önemli yazarların eserleri de bulunuyor.

Bu detaylar, Han'ın hapishanede bile entelektüel birikimini koruduğunu gösteriyor.

Dünya Haberleri