Hizbullah'tan İsrail'e Katyuşa roketli yanıt

Hizbullah, İsrail’in güney Lübnan’a düzenlediği saldırıların ardından İsrail’in kuzeyine füze saldırısı düzenledi.

Lübnan'ın güneyindeki İsrail saldırılarında üç Hizbullah üyesinin ölmesi ve 12 kişinin yaralanmasının ardından Hizbullah, İsrail'in kuzeyine füze saldırısı düzenledi.

Şarkul Avsat'ın aktardığına göre, Hizbullah’a yakın kaynaklar, ölen savaşçılardan ikisinin Taybeh sınır bölgesinde bir insansız hava aracı saldırısında yaşamını yitirdiğini belirtirken, üçüncü savaşçının Beyt Leyf kasabasında birkaç gün önce yaralandığı ve dün hayatını kaybettiği açıklandı.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail’in güney Lübnan’a yönelik saldırısında 12 kişinin yaralandığını, bunlardan birinin Lübnanlı diğerlerinin ise Suriyeli olduğunu bildirdi.

HİZBULLAH KATYUŞA ROKETLERİYLE KARŞILIK VERDİ

Hizbullah, 12 Ağustos Pazartesi günü İsrail’e karşı Katyuşa roketleriyle karşılık verdiğini duyurdu. İsrail ordusu, Lübnan'dan Kabri bölgesine 30 roket atıldığını ve bazı roketlerin açık alanlara düştüğünü, yaralanma yaşanmadığını açıkladı.

İsrail ordusu, daha önce Taybeh ve Dardaghia bölgelerinde Hizbullah’a ait askeri tesisleri hedef aldığını duyurdu. Ayrıca, İsrail Hava Kuvvetleri’nin Sidon’da bir Hamas yetkilisini öldürmesinin ardından Hizbullah’ın İsrail’in kuzeyindeki askeri üsse insansız hava araçları ile saldırı düzenlediği bildirildi.

Sınır ötesi gerilimlerin başlamasından bu yana, Lübnan'da en az 565 kişi, İsrail'de ise 22 askeri personel ve 26 sivil hayatını kaybetti.

Dünya Haberleri