Hizbullah, Saha Komutanı Öldürülünce İsrail'e Yoğun Füze Saldırısı Başlattı

İsrail ve Hizbullah arasındaki çatışmaların şiddeti artıyor: Son hava saldırısında Hizbullah'ın saha komutanı da dahil olmak üzere 4 mensubu öldü. Hizbullah'ın İsrail'e karşı gerçekleştirdiği en yoğun saldırıda sirenler Taberiya kentinde de çaldı.

İsrail ordusu ile Hizbullah Hareketi arasında 8 Ekim 2023'ten beri şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Hizbullah Hareketi yaptığı açıklamada İsrail'in Lübnan'ın güneyine yönelik düzenlediği hava saldırısında aralarında saha komutanı Talib Sami Abdullah'ın da olduğu 4 mensubunun öldüğünü açıkladı.

HİZBULLAH'IN EN YOĞUN SALDIRISI

İsrail ordu radyosunun haberinde Hizbullah'ın şu zamana kadar yaptığı en yoğun saldırı olduğunu ve Safed, Taberiya kenti ile sınır hattındaki Yukarı Celil bölgesindeki birçok yerleşim biriminde sirenler çaldığı bilgisi aktarıldı. Hizbullah'ın ilk defa Taberiya kentine saldırı gerçekleştirdiğine dikkat çekildi.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada Lübnan topraklarından İsrail'in kuzey bölgelerine yönelik yaklaşık 90 saldırının tespit edildiği ve bazılarının etkisi hale getirildiği, bazılarının ise yangına sebebiyet verdiği belirtildi.

Hizbullah'tan henüz bir açıklama gelmedi.

DAHA ÖNCEDE SAHA KOMUTANI ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

İsrail ordusu ile 8 Ekim 2023'ten beri yaşanan çatışmalardan bu yana Hizbullah daha önce de bir saha komutanının hayatını kaybettiğini duyurmuştu. İsrail 8 Ocak'ta düzenlediği hava saldırısında Hizbullah'ın saha komutanı Visam Hasan Tavil'i öldürmüştü.

Dünya Haberleri