Hizbullah, İsrail'e hava saldırısı başlattı

Hizbullah, İsrail'in üst düzey bir komutanını öldürmesinin ardından kuzey İsrail'e drone ve roket saldırıları düzenledi. Olayın ardından İsrail savaş uçakları Beyrut'ta gözüktü.

Lübnan'ın silahlı grubu Hizbullah, İsrail'in kuzeyinde bulunan Akka kentine yönelik drone ve roket saldırıları gerçekleştirdi.

Bu saldırılar, geçen hafta İsrail tarafından öldürülen üst düzey bir Hizbullah komutanına (Fuad Şükr) karşı beklenen büyük çaplı misillemenin ön hazırlığı olarak görülüyor.

EN AZ 7 YARALI

Hizbullah, saldırılarında bir dizi saldırı dronu kullanarak İsrail'in Akka yakınlarındaki iki askeri tesisi hedef aldığını ve başka bir bölgede bir askeri araca saldırdığını bildirdi.

Times of Israel'in bildirdiğine göre Hizbullah'ın düzenlediği insansız hava aracı saldırısında 1'i ağır en az 7 kişinin yaralandığını açıkladı.

İsrail askeri yetkilileri, Lübnan’dan gelen birkaç dronun tespit edildiğini ve bunlardan birinin etkisiz hale getirildiğini belirtti.

Reuters'a konuşan bir kaynak saldırının, İsrail'in geçen hafta Beyrut'ta Hizbullah komutanı Fuad Sükr'ün öldürmesine beklenen misilleme olmadığını söyledi.

İSRAİL SAVAŞ UÇAKLARI BEYRUT'TA

Hizbullah'ın İsrail'e gerçekleştirdiği hava saldırısının ardından İsrail savaş uçakları Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta görüldü.

İsrail savaş uçakları Beyrut'un üzerinden düşük irtifada uçuş yaptı. Tanıkların ifadelerine göre, uçaklar çıplak gözle görülebilirken, şehrin sakinleri yıllardır duydukları en büyük ses patlamalarını yaşadılar.

İsrail savaş uçakları Beyrut üzerinde yarım saatte üç kez ses duvarını aşarak şiddetli patlamalara neden oldu. Ses patlamaları, şehirde panik yaratarak insanların sığınaklara koşmasına neden oldu.

Savaş uçaklarının Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın, üst düzey askeri komutan Fuad Şükr’un anması için yapacağı konuşma öncesinde gerçekleşmesi dikkat çekti.

İSRAİL: YARALILAR VAR

Konuyla ilgili İsrail Savunma Kuvvetleri'nden de açıklama geldi. Saldırıyı doğrulayan İsrail, birkaç kişinin yaralandığını açıkladı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Çok sayıda düşman İHA Lübnan'dan İsrail'e geçti. Olay sırasında birkaç sivil yaralandı. İHA'lardan birinin önü kesildi."

Geçtiğimiz hafta, İsrail’in Lübnan’ın başkenti Beyrut’taki bir hava saldırısında Hizbullah’ın kıdemli komutanlarından Fuad Sükr'ün öldürmesinin ardından gerilimler artmıştı.

Dünya Haberleri