Hamas, Tel Aviv'i vurdu!

Son Dakika: Hamas'tan misilleme beklenirken bir son dakika haberi geldi. Hamasın silahlı kanadı Tel Aviv'i iki roketle hedef aldığını açıkladı

Reuters haber ajansı Hamas'ın silahlı kanadının, Tel Aviv'i iki roketle hedef aldığını açıkladığını duyurdu.

Hamas'ın mayıs ayından bu yana Tel Aviv'e ilk roket saldırısı olarak değerlendirilen saldırıya yönelik Kassam Tugayları, İsrail'in Tel Aviv kentini ve banliyölerini iki "M90" roketiyle hedef aldığını söyledi.

Hamas sözcüsü Ebu Obeida, Telegram kanalında yaptığı açıklamada, Kassam Tugaylarının "Tel Aviv ve çevresini, siyonistlerin sivillere karşı işlediği kitlesel cinayetler ve halkımızın kasıtlı şekilde yerinden edilmesine yanıt olarak iki adet M90 füzesiyle bombaladığını" belirtti.

Tel Aviv'de patlama sesi duyulduğunu aktaran İsrail'in medya kuruluşu Times of Israel ise Gaza Şeridi'nden İsrail'e iki uzun menzilli roket fırlatıldığını bildirdi.

Roketlerin Tel Aviv açıklarındaki denize düştüğü belirtilirken Hamas'ın saldırının sorumluluğunu üstlenerek Tel Aviv'e iki roket fırlattıklarını açıkladı.

Haberde saldırı esnasında sirenler çalmadığını ve roketlerin yerleşim bölgelerine yönelmediği belirtildi.

IDF AÇIKLAMA YAPTI

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından yapılan açıklamaya göre, Gaza Şeridi'nden fırlatılan bir roket, merkezi İsrail kıyılarındaki denize düştü.

IDF, ikinci roketin sınırı geçemeyip Gazze içinde düştüğünü belirtti.

İSRAİL'DEN LÜBNAN'A İHA SALDIRISI

Tel Aviv'de gerginlik sürerken Lübnan medyası, İsrail'in güney Lübnan'daki Beyt Yahun ve Barashit kasabaları arasında bir aracı hedef alan insansız hava aracı saldırısı gerçekleştiğini bildirdi.

Suudi Arabistan merkezli El Arabiya gazetesi, düzenlenen saldırıda iki Hizbullah üyesinin öldürüldüğünü bildirdi.

Konuyla ilgili henüz bir açıklama ya da doğrulama yapılmadı.

Dünya Haberleri