Hamas: Savaşı Durduracak Her Anlaşmaya Olumlu Yaklaşıyoruz

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına ilişkin Hamas ile ateşkes görüşmelerinin konuşulduğu şu günlerde Hamas lideri Heniyye açıklama yaptı. Açıklamasında, İsrail ordusunun tamamen çekilmesi ve esirlerin takasını esas alan her türlü anlaşmaya olumlu bakacaklarını belirtti.

Hamas lideri İsmail Heniyye, ateşkes görüşmelerine dair yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nden İsrail ordusunun tamamen çekilmesi ve esirlerin takasını esas alan her türlü anlaşmaya olumlu bakacaklarını belirtti.

Yapılan yazılı açıklamada ise, "Hamas, halkımızın iradesini ve kahraman direnişini temsil eden duruşla bezenmiş olarak müzakereleri yürütüyor." ifadeleri kullanıldı.

"KUDÜS ÇATIŞMANIN ODAK NOKTASI"

7 Ekim'den bu yana artan saldırılarda Filistin destekçileri birçok kentte eylem yaparken fanatik Yahudilerde Doğu Kudüs'te provokatif "bayrak yürüyüşü yaptı. Heniyye, yaşanan olaya tepki göstererek şunları söyledi:

"Yerleşimcilerin Kudüs'teki çılgınlığı, Kudüs'ün çatışmanın odak noktası olduğunu, işgal bitene ve başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin devleti kurulana kadar halkımızın huzura eremeyeceğini vurguluyor."

ATEŞKES GÖRÜŞMELERİNDE SON DURUM

ABD Başkanı Joe Biden İsrail'in 3 aşamadan oluşan yeni bir ateşkes önerisi sunduğunu belirtmişti. Önerinin İsrail'den geldiği belirtilse de İsrail Başbakan'ı Binyamin Netanyahu öneri için "boşluklar" olduğunu ve "belirlenen hedefler" gerçekleşinceye kadar savaşa devam edeceklerini duyurmuştu.

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ise X hesabından, "İsrail'in güvenlik çıkarlarının korunması ve Gazze'deki rehinelerin salıverilmesiyle sonuçlanacak her türlü anlaşmayı tam olarak destekleyeceğimi yineliyorum." paylaşımını yapmıştı.

Hamas heyeti de Katar Başbakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ve Mısır İstihbarat Başkanı Abbas Kamil ile görüşmelerini tamamladığı belirtildi.

Dünya Haberleri