Hamas kuryesi Muhammed Deif'in yerini ifşaladığı için öldürüldü

Suudi medya kuruluşu El-Arabiya'nın haberine göre, bir Hamas kuryesinin istihbaratı, İsrail’in geçtiğimiz ay Hamas'ın üst düzey komutanı Muhammad Deif’i öldüren hava saldırısının gerçekleşmesine neden oldu.

Suudi medya kuruluşu, İsrail ile Hamas arasındaki devam eden çatışmada çarpıcı bir gelişmeyi ortaya koydu.

El-Arabiya'nın haberine göre, bir Hamas kuryesi, geçen ay Hamas’ın askeri kanadının komutanı olan Muhammad Deif'in, İsrail hava saldırısında öldürülmesinde kritik bir rol oynadı.

Kurye, Hamas’ın Refah Tugayı komutanı Muhammad Şabana’dan gelen hassas mesajları taşıyordu ve Deif ile diğer önemli bir Hamas lideri Rafa’a Salameh’in nerede buluşacaklarını ifşa etti.

BİNA YARIM GÜN BOYUNCA HAVADAN GÖZETLENDİ

13 Temmuz’da gerçekleştirilen hava saldırısı, iki komutanın buluşacağı binanın kurye tarafından teyit edilmesinden sonra hedef alındı. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), saldırıdan önce yarım gün boyunca tesisin havadan gözetlendiğini ve Deif'in öldüğünü kısa süre içinde doğruladıklarını bildirdi.

Haberde ayrıca, aynı kurye tarafından sağlanan istihbarat temelinde İsrail’in Şabana’ya yönelik birkaç suikast girişiminde bulunduğunu ve Refah’taki Hamas silah depoları ve tünel ağı hakkında ayrıntılı haritalar verdiğini öne sürüyor.

Hamas kuryesi "ajan" şu anda soruşturma altında, bu da Hamas'ın saflarında ciddi bir ihanet yaşandığını gözler önüne seriyor.

Dünya Haberleri