Gökten solucan mı yağdı?

Sosyal medyada paylaşılan sıradışı bir görüntü, 'gökten solucan yağdı' şeklinde kullanıcılarla paylaşıldı. Gündeme gelen video sadece Türkiye değil, dünyanın farklı bölgelerinde de dikkat çekti.

Sosyal medyada paylaşılan video ve fotoğrafları kaynak gösteren bazı hesaplar "Çin'de gökyüzünden solucan yağdığına yönelik" iddialarda bulundu.

Bu görüntüler, çok sayıda kullanıcı tarafından tekrar paylaşıldı. 'Kıyametin yaklaştığına' yönelik yorumlar yapan kullanıcılar oldu.

teyit.org'un haberine göre videonun devamında bir vatandaşın şemsiye ile yürümesi ve yerlerin ıslak olması, videonun çekildiği tarihlerde şiddetli yağmur veya fırtınaların olabileceğini akıllara getiriyor.

Hava durumu kontrol edildiğinde paylaşımın yaygınlaştığı 2 Mart 2023 günü bölgede kuvvetli rüzgarların estiği anlaşılıyor.

Olayın Liaoning Eyaletinde yaşandığı ve solucana benzetilen varlıkların Çin’in kuzeyinde oldukça fazla bulunan kavak ağacından dökülen çiçekler olduğu anlaşılıyor. Rüzgar ve yağmurla birlikte kavak ağacından dökülen çiçeklerin araçların üzerine düşmesiyle ortaya iddiada kullanılan görüntüler ortaya çıkmış.

Dünya Haberleri