Gazze’de korkunç tablo: Ekmek krizi kapıda

Gazze’nin kuzey bölgelerine yakıt girişi İsrail tarafından engellenirken bu bölgelerde yaşayan Filistinliler ekmek krizi ile karşı karşıya. Gazze’deki Acur Fırınları'nın sahibi Kamil Acur, konuya dair gerçekleştirdiği açıklamada, "İsrail'in ham madde ve yakıt girişini engellemeyi sürdürmesi halinde çalışmaya devam eden tek fırınımız da bir hafta içinde kapanma tehdidi altında" ifadesini kullandı.

İsrail’in yakıt ve birçok temel gıda malzemesinin girişini engellediği Gazze’nin kuzey bölgelerinde Filistinliler, ekmek krizi ile karşı karşıya. Gazze Şeridi'ndeki Acur Fırınları'nın sahibi Kamil Acur İsrail'in ekmek üretimi için gereken yakıt ve hammadde girişini engellemesi sebebiyle Gazze ve şehrin kuzey bölgelerinde sahibi olduğu 6 fırından 5'inin kapandığını ve bölgede bir ekmek krizinin meydana gelebileceğini ifade etti. Acur Fırınları sahibi Kamil Acur, Gazze Şeridi'nin kuzeyi için "açlık" uyarısı yaptı.

"FIRINLARA 10 GÜNDÜR YAKIT ULAŞTIRILMADI"

Konuya dair yaptığı açıklamada, "İsrail'in ham madde ve yakıt girişini engellemeyi sürdürmesi halinde çalışmaya devam eden tek fırınımız da bir hafta içinde kapanma tehdidi altında. Gazze kenti ve kuzey bölgelerdeki fırınlara 10 gündür yakıt ulaştırılmadı. İsrail, yaklaşık bir ay önce bölgeye un, şeker ve maya gibi temel malzemelerin girişini kısıtladı." ifadelerini kaydeden Acur, yakıt ve hammadde krizinin fırınların kapanmasına neden olduğuna dikkat çekti.

Acur, açık kalan son fırınlarının Gazze'nin en büyük fırınlarından biri olduğunu iletti ve Gazze’de ve kuzey bölgelerdeki birçok insanın ekmek ihtiyacını bu fırından karşıladığının altını çizdi.

"İNSANLARIN ÇOĞU İÇİN TEK YİYECEK BİR SOMUN EKMEK"

Açık kalan son fırının kapanmasının ekmek krizine neden olabileceği noktasında uyarılarda bulunan Acur, özellikle Gazze kenti ve kuzey bölgelerde yaşayan Filistinliler için tek yiyeceğin bir somun ekmek olduğunu belirterek uluslararası kurum ve kuruluşlara "acil müdahale" çağrısı yaptı.

NELER OLUYOR?

İsrail'in uluslararası hukuku ihlal eden kısıtlamaları sebebiyle Gazze’de yoğun saldırı ve abluka altında yaşayan yaklaşık 2,3 milyon Filistinli, kriz boyutunda gıda, su ve ilaç eksikliği yaşamakta.

İsrail'in 7 Ekim 2023 tarihinden beri Gazze Şeridi’ne gerçekleştirdiği saldırılarda; en az 16 bin 715’i çocuk, 11 bin 308’i kadın olmak üzere 41 bin 206 Filistinli yaşamını yitirdi, 95 bin 337 Filistinli yaralandı.

Dünya Haberleri