Sirenler Çaldı: Gazze'de Ateşkes Sona Erdi!

Gazze Şeridi'nde bir haftadır devam eden insani ara sona erdi. İsrail ordusundan yapılan açıklamada Hamas'ın İsrail'e ateş açtığı, Gazze'deki savaşa yeniden başlandığını belirtildi.

Gazze Şeridi'nde bir haftadır devam eden insani ara sona erdi. İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına yeniden başladığını duyurdu.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada Hamas'ın İsrail'e ateş açtığı, Gazze'deki savaşa yeniden başlandığını belirtildi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in bugünkü saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 109'a yükseldiğini, yüzlerce kişinin de yaralandığını açıkladı

Filistin medyasında yer alan haberlerde de İsrail'in Gazze'nin kuzeyini vurmaya başladığı bilgisi yer alıyor.

Görgü tanıkları, Gazze Şeridi'nin merkezindeki İsrail tanklarının Nuseyrat ve Bureyc mülteci kamplarının yakınlarının bombaladığını ifade ediyor.

HAN YUNUS SAVAŞ ALANI İLANI EDİLDİ

İsrail, güvenli bölge olacağını iddia ettiği Gazze Şeridi’nin güneyine de kapsamlı saldırı başlatma sinyali vererek en büyük yerleşim yeri Han Yunus’u savaş alanı ilan etti

İsrail ile Hamas arasında varılan esir takası kapsamında Gazze Şeridi'nde 24 Kasım'da çatışmalara ara verilerek 4 günlük "insani ara" verilmişti. Bu "insani ara" iki ayrı müzakerenin ardından 3 gün daha uzatılmıştı.

Dünya Haberleri