İsrail Gazze'deki iki gazeteciyi haber takibi yaptıkları esnada öldürdü

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırısında Al Jazeera muhabirleri İsmail Al-Goul ve Rami El-Riffy yaşamını yitirdi. İkili, Hamas lideri Haniye'nin evinin enkazını haber yaparken hedef alındı.

İsrail'in Çarşamba akşamı (31 Temmuz) Gazze'ye düzenlediği hava saldırısında, Al Jazeera muhabiri İsmail Al-Goul ve foto muhabiri Rami El-Riffy hayatını kaybetti. İsrail, 160'dan fazla Filistinli gazeteciyi hiçbir ceza almadan öldürdü ve öldürmeye devam ediyor.

İkisi de 1997 doğumlu olan Al-Goul ve El-Riffy, Gazze'nin batısındaki Şati mülteci kampında bulunan eski Hamas lideri İsmail Haniye'nin evinin enkazını haber takibi yaparken, İsrail hava saldırısında hedef alındı ve Al-Goul'un başı koptu.

İsmail Al-Goul ve Rami El-Riffy'nin yaptığı son haber...

Gazeteciler, son kez yaptıkları haberin görüntülerini paylaştılar. İsmail Al- Goul paylaşımına şu notu düşmüştü:

"Kamp, hüzünlü bir atmosferde, Gazze şehrinin batısındaki Şati kampındaki Hamas lideri İsmail Haniye'nin evinin yıkıntıları arasından, büyük vatansever adama veda ediyor."

Meslektaşlarının ölüm anlarını kaydeden bir gazeteci, "Suçu çekin suçu. Haber yapmaya gitti. Kafası yok. Kafası yok. Gazze'de gazetecilerin durumu bu. İşte gazetecilerin hali. Bu İsmail. Haber yapmaya gitti ve şehit olarak döndü. Allah yolunu açık etsin arkadaşım. Gazetecileri öldürüyorlar, Allah onlara fırsat vermesin" diyerek gözyaşları içerisinde video kaydı aldı.

İsmail Al Ghoul, İsrail işgal güçlerinin El Şifa Hastanesi'ni yerle bir etmesinden birkaç gün sonra kardeşinin cenazesini omuzlarında taşımıştı.

Gazeteciler meslektaşlarına gözyaşları ve ağıtlarla veda etti:

GAZZE'DE SON DURUM

7 Ekim'den bu yana yürütülen savaşta, en az 39 bin 445 Filistinli yaşamını yitirdi, 91 bin 73'ten fazla kişi yaralandı. Gazze'de en az 10 bin kişiden haber alınamıyor ve büyük çoğunluğunun evlerinin enkazı altında kaldığı tahmin ediliyor.

İsrail'in saldırıları sonucu, yaklaşık iki milyon insan zorla yerinden edildi ve büyük bir göç dalgası yaşandı. Yerinden edilenlerin çoğu, Mısır sınırına yakın Refah kentine göç etmek zorunda kaldı. Bu, 1948 Nakba'sından bu yana Filistin'deki en büyük kitlesel göç olarak kaydediliyor.

Dünya Haberleri