Filistinli aileyi yakarak katleden fanatik İsrailli ile ilgili kritik gelişme!

Filistinli Devabişe ailesine yönelik 2015'teki katliamın faili Amiram Ben-Uliel, "insani gerekçelerle" hücre hapsinden çıkarılacak. Alınan kararın İsrail'in iç istihbarat teşkilatı ve bazı siyonist hahamların ortak çabalarıyla alındığı bildirildi.

31 Temmuz 2015 tarihinde, Batı Şeria'nın Nablus kenti yakınlarındaki Duma beldesinde, Filistinli Devabişe ailesine yönelik gerçekleştirilen katliamın faili Amiram Ben-Uliel'in "insani gerekçelerden ötürü" hücre hapsinden çıkarılacağı bildirildi.

Alınan karar İsrail’in iç istihbarat teşkilatı Şin-Bet ve bazı siyonist hahamların ortak çabalarıyla alınmış olarak değerlendiriliyor.

AVUKATI IRKÇI BAKAN ÇIKTI

İsrail Kanal 7 televizyonunun haberine göre, Ben-Uliel'in cezaevindeki tek kişilik hücre hapsinden çıkarılarak "dindar Yahudiler" için ayrılan bir bölüme nakledilmesi planlanıyor.

Ben-Uliel’in savunma avukatlarından Itamar Ben-Gvir’in, günümüzde İsrail siyasetinde iktidar ortağı Yahudi Gücü Partisi'nin lideri ve Ulusal Güvenlik Bakanı olduğu dikkat çekiyor. Ben-Gvir her hafta Mescid-i Aksaya baskın düzenleyip Filistinlilere karşı nefret söylemleri ile tanınıyor.

NE OLMUŞTU?

Ben-Uliel, 2015'te Duma beldesindeki Devabişe ailesinin evini ateşe vermiş, 18 aylık bebek Ali Devabişe ve anne babasını öldürmüştü. Olayın ardından sadece 4 yaşındaki Ahmed Devabişe hayatta kalabilmişti.

2020'de sonuçlanan davada üç cinayetten üç müebbet, cinayete teşebbüsten 17 yıl ve kundaklamadan 10 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Ben-Uliel savunmasında, ifadesinin zorla ve kötü muamele altında alındığını ileri sürmüştü. Ancak mahkemedeki yargıçlar, Ben-Uliel’in ifadesinin işkence altında alındığı iddialarını reddetmişti.

Ben-Uliel'in "insani gerekçelerle" cezasının hafifletilmesi, insan hakları ihlalleri ve adaletin sağlanması konusundaki endişeleri yeniden gündeme getirdi.

Dünya Haberleri