Feci uçak kazası: Sadece pilot kurtuldu

Nepal'de Katmandu'da meydana gelen uçak kazasında 18 kişi yaşamını yitirdi.

Kathmandu'nun Tribhuvan Uluslararası Havalimanı yakınlarında meydana gelen yıkıcı uçak kazası, en az 18 kişinin hayatını kaybetmesine yol açtı ve bir tek kurtulanı olan pilotu ağır yaralı olarak bıraktı. Bombardier BBDb.TO tipi bir uçak, Saurya Airlines'e ait olduğu belirtilen bir kazanın ardından bugün iniş yaparken alev aldı.

Felaketli uçuş, raporlara göre başka bir uçağı onarmak üzere Pokhara şehrine gitmek üzere iki mürettebat üyesi ve 17 teknisyen taşıyordu. Görgü tanıkları, uçağın yükselmeye çalıştığını ancak trajik bir şekilde eğilip yere çakıldığını ve uçağın alev alarak korkunç bir yangına yol açtığını aktardı.

HAVALİMANI GEÇİCİ OLARAK KAPANDI

Yangını söndürmek için itfaiye ekiplerinin yoğun çabası sırasında gökyüzüne siyah dumanlar yükseldiği görüldü. Televizyon görüntüleri, kurtarma ekiplerinin yeşil tarlalara saçılmış yanmış enkazı aradığını gösterdi, cesetlerin ise yerel halkın şaşkın bakışları arasında sedye üzerinde taşındığını gösterdi.

Zorlu arazi yapısı ve havacılık güvenliği endişeleriyle bilinen Nepal, yıllar içinde birçok havacılık trajedisi yaşamıştır.

Olayla ilgili soruşturmalar devam ederken yetkililer havalimanını geçici olarak kapatma kararı aldı, Nepal havacılık tarihindeki bir diğer acı olayla karşı karşıya olduklarını belirtti.

Dünya Haberleri