Eski İran Cumhurbaşkanına suikast girişimi

Eski İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Zanjan’a yaptığı yolculuk sırasında sabotajlı bir araçla suikast girişiminden kıl payı kurtuldu.

İran’ın eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, 15 Temmuz'da Zanjan'a seyahat ederken bir suikast girişiminden kıl payı kurtuldu. Ahmedinejad'ın güvenlik ekibinin başlattığı rutin kontrol sırasında, hava kondisyionerinin arızalı olduğunu belirttikleri Toyota Land Cruiser’ın, tamir edilmediği halde araç olarak geri verilmesi sonrası sabote edildiği iddia edildi.

İran International'da yer alan habere göre, Karaköprü-Kazvin Otoyolu üzerinde Ahmedinejad'ın korumalarını taşıyan araç, aniden direksiyon ve fren kontrollerini kaybetti.

Araç, üç kez döndükten sonra bariyerlere çarptı ve diğer araçlarla çarpışarak durabildi.

ÖZEL GÜVENLİK AJANLARI TARAFINDAN SABOTAJ

Araç, Cumhurbaşkanlığına bağlı bir birim tarafından tamire gönderilmiş ve "özel güvenlik ajanları" tarafından sabotaj yapılarak geri verilmişti. İran'ın IRGC (İslam Devrim Muhafızları) alt birimi olan Ansar-al-Mahdi Koruma Kolordusu'nun, tamir edilen araçla ilgili bilgi almadan bu sabotajı gerçekleştirebileceği belirtiliyor.

Ahmedinejad’ın son yıllarda yaşamış olduğu güvenlik tehditlerine, 2023'te üst düzey askeri ve güvenlik yetkililerine gönderdiği tehdit uyarıları da ekleniyor. Ahmedinejad, suikast tehdidinin gerçek olduğunu ve bu konuda çeşitli önlemler aldığını defalarca belirtmişti.

Dünya Haberleri