Eski BBC spikeri çocuk istismarından hapis cezası aldı

Eski BBC spikeri Huw Edwards uygunsuz çocuk fotoğrafları ve videoları bulundurduğu gerekçesiyle 6 ay hapis cezası aldı.

Eski BBC spikeri Huw Edwards, çocuk istismarı içerikli görseller bulundurmaktan altı ay ertelenmiş hapis cezasına çarptırıldı. Kasım 2023'te gözaltına alınan ve suçlamaları kabul eden Edwards, bugün Londra'daki karar duruşmasında yargıç karşısına çıktı. BBC Türkçe'nin haberine göre, yargıç, bu tür istismar fotoğraflarına uygun cezanın 12 ay hapis olduğunu belirtti. Ancak hafifletici sebepler ve Edwards'ın suçlamaları erken kabul etmesi nedeniyle, iki yıl ertelenmiş altı ay hapis cezasına karar verildi. Cezanın ertelenmesi, Edwards'ın bir cinsel suçlular programı ve diğer rehabilitasyon programlarını tamamlaması şartına bağlı.

BBC'DEN İSTİFA ETMİŞTİ

Huw Edwards'ın adı, yedi yıl boyunca cinsel suçlular listesinde yer alacak. Edwards, Nisan ayında "doktor tavsiyesi" üzerine BBC'den istifa etmişti. Westminster Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Edwards'ın WhatsApp üzerinden kendisine gönderilen 41 adet uygunsuz çocuk görüntüsünü bulundurduğunu itiraf ettiği bildirildi. Bu görüntüler arasında İngiltere hukuk sisteminde en ciddi suçlar arasında yer alan A sınıfı yedi görsel bulunuyor.

Savcılık, A kategorisindeki görüntülerin çoğunun 13-15 yaş aralığındaki çocuklara ait olduğunu, ancak iki görüntünün 7-9 yaşlarındaki çocukları gösterdiğini belirtti. Edwards'ın Aralık 2020'den itibaren Alex Williams adlı bir erkekle WhatsApp'ta iletişimde olduğu ve bu kişinin Edwards'a toplam 377 cinsel içerikli görüntü gönderdiği kaydedildi. Ayrıca, Edwards'ın B kategorisinde 12 ve C kategorisinde 22 fotoğraf bulundurduğu ifade edildi. Bu kategoriler, cinsel ilişki içermeyen istismarları sınıflandırıyor. Edwards'ın bu görüntüler karşılığında Williams'a yüzlerce sterlinlik hediyeler verdiği vurgulandı.

Dünya Haberleri