Erdoğan Haniye'nin ailesi ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tahran'daki suikast sonucu hayatını kaybeden Hamas lideri İsmail Haniye'nin eşi ve çocuklarıyla telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran'ın başkenti Tahran'da suikaste uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin eşi ve çocuklarıyla telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, görüşmede Haniye'nin hain bir suikast sonucu hayatını kaybetmesinden duyduğu derin üzüntüyü dile getirdi ve ailenin acısını paylaştı.

ERDOĞAN: KALLEŞ BİR SALDIRI

Erdoğan suikastin ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Haniye’ye yönelik suikasti “kalleş bir saldırı” olarak nitelendirerek, bu eylemin Filistin Davası ve Gazze’nin direnişine yönelik bir alçaklık olduğunu ifade etmişti.

“Bu suikast, Filistinli kardeşlerimizin moralini bozmaya ve onları sindirmeye yönelik bir saldırıdır” diyen Erdoğan, Türkiye’nin Filistinli kardeşlerini desteklemeye devam edeceğini ve 1967 sınırları temelinde, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin Devleti’nin kurulması için çalışmaya devam edeceğini belirtti.

Erdoğan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’ye yönelik Tahran’da gerçekleştirilen kalleş suikastı şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Bu suikast, Filistin Davası’nı, Gazze’nin şanlı direnişini ve Filistinli kardeşlerimizin haklı mücadelesini akamete uğratmaya yönelik bir alçaklıktır. Siyonist barbarlık bugüne kadar olduğu gibi emellerine yine ulaşamayacaktır. Türkiye olarak, Filistinli kardeşlerimizi desteklemeye ve 1967 sınırları temelinde, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin Devleti’nin tesisi için çalışmaya devam edeceğiz. Şehit olan kardeşim İsmail Haniye’ye Allah’tan rahmet, ailesine sabır diliyorum. Başsağlığı dileklerimizi Gazzeli ve Filistinli kardeşlerimiz ile İslam alemine iletiyoruz.”

Dünya Haberleri