En eski insan fosili bulundu! Tarih yeniden yazılıyor...

Afrika dışındaki en eski insan fosilinin bulunduğu açıklandı.

En eski insan fosiline yönelik iddialarda sona gelindi. Son buluş, bilim ve insanlık dünyasının tartışmalarına yeni bir boyut kazandırdı.

Modern insanın (Homo Sapiens) tarihi her yeni keşifle tekrardan yazılıyor. İsrail'deki Misliya mağarasında Afirka dışındaki en eski Homo Sapiens fosilinin bulunduğu açıklandı.

Bilim insanları Afrika dışındaki bilinen en eski Homo Sapiens (insan) fosilinin bulunduğunu duyurdu.

BİLİM DERGİSİNDE YAYIMLANDI

177.000 ila 194.000 yıl önceye ait olduğu belirlenen fosilin keşfedildiği haberi önde gelen bilim dergisi Science'da yer aldı.

Üzerinde dişler bulunan üst çene kemiği fosili İsrail'deki Misliya mağarasında bulundu.

Mağarada ayrıca çene fosili dışında taştan yapılmış aletler de keşfedildi.

'AFRİKA'DAN 250.000 YIL ÖNCE ÇIKTIK'

Fosilin bulunduğu bölge modern insanın Afrika'dan Nil Vadisi boyunca uzanan kuzey rotasını  ve Doğu Akdeniz kıyılarını kullandığı tezini de desteliyor.

Ayrıca Misliya fosili neden 120.000 yıl öncesine ait bir modern insan fosilinin Çin'de bulunduğunu anlamaya da yardım ediyor.

Hershkovitz fosilin, modern insanın Afrika'dan 220.000 yıl önce çıkarak düşündüğümüzden daha önce Neanderthal gibi diğer türlerle etkileşime girdiği yönündeki araştırmaları da desteklediğini belirtti.

Herkovitz "Daha önce düşünülenden çok daha eski bir biyolojik tarihimiz var. Diğer hominini (insansı) gruplarıyla etkileşime girerek evrimleştik. Afrika'dan 250.000 yıl önce gibi bir tarihte çıktık" dedi.

Dünya Haberleri