Devrim Muhafızları misafirhanesine bomba sokulmuş!

Hamas lideri İsmail Haniye’ye düzenlenen suikast ile çok çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre füzeden ziyade uzaktan kumandalı sofistike bir bomba kullanıldığı ortaya çıktı.

İsrail’in, dün gece saat 02.00 sularında İran’ın başkenti Tahran’da Hamas’ın siyasi lideri İsmail Haniye’ye düzenlediği suikastla ilgili şaşırtıcı yeni detaylar ortaya çıktı.

ABD merkezli New York Times (NYT) gazetesinin haberine göre, suikastın füzeyle değil, uzaktan kumandalı sofistike bir bombayla gerçekleştirildiği iddia ediliyor.

SOFİSTİKE PATLAYICI CİHAZ KULLANILDI

NYT’nin, Ortadoğu’daki 7 yetkiliden elde ettiği bilgilere dayandırdığı habere göre, suikast sırasında kullanılan patlayıcı cihaz, yaklaşık iki ay önce gizlice Tahran’daki Devrim Muhafızları binasına sokulmuş.

NYT'deki habere göre, patlayıcı cihaz, 2020’de Mossad tarafından üst düzey İranlı nükleer bilimci Muhsin Fahrizade’nin öldürülmesinde kullanılan uzaktan kumandalı makineli tüfeği andırıyor.

FÜZEDEN ÇOK BOMBAYLA YAPILMIŞ GİBİ GÖRÜNÜYOR

Haniye’nin kaldığı Devrim Muhafızları misafirhanesinde yaşanan patlamanın, binanın çok az hasar görmesi nedeniyle füze saldırısı olma ihtimalinin düşük olduğu belirtiliyor.

NYT'nin aktardığına göre, patlamada pencereler kırılmış ve duvarların bir kısmı yıkılmış olsa da, binanın yapısal bütünlüğü büyük ölçüde korunmuş. Bu da, saldırının uzaktan kumandalı bir bomba ile yapıldığını gösteriyor.

ÖNEMLİ MİSAFİRLERİN AĞIRLANDIĞI YERLEŞKE

Hamas’ın siyasi lideri İsmail Haniye, İran’ın yeni Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın yemin törenine katılmak üzere geçtiğimiz Salı günü Tahran’a gitmişti. Suikastın gerçekleştiği misafirhane, inziva, gizli toplantılar ve önemli misafirlerin ağırlanması için kullanılan bir yer olarak biliniyor.

NYT’nin belirttiğine göre, bu bina, İran hükümetinin törenleri için kullanılan Saadabad Sarayı’na komşu ve müze ile tarihi yapıların bulunduğu Sadabat Sarayı Parkı’nın kuzeyinde yer alıyor.

Dünya Haberleri