Demokrat liderlerden istifa çağrısı gelirken Biden'ın bir videosu daha gündem oldu

ABD Başkanı Joe Biden, COVID-19 testi pozitif çıkmasının ardından uçaktan indiği anlar sosyal medyada çok konuşuldu. Biden'ın yavaş hareketleri ve art arda duraksamaları adaylığı hakkında soru işaretlerini tekrar gündeme getirdi.

ABD Başkanı Joe Biden, COVID-19 testi pozitif çıktıktan sonra Las Vegas'taki kampanya turunu sonlandırarak Delaware’a geri döndü.

81 yaşındaki Başkan Biden, resmi uçağı Air Force One’dan çok yavaş indi ve birkaç kez durakladı.

Araçta maskesiz olarak görülen Biden, içeri girmeden önce biraz yardıma ihtiyaç duydu ve maskesini yalnızca aracın içine bindikten sonra taktı.

Biden’ın bu görüntüleri, yaşla ilgili endişeleri ve sağlık sorunlarını yeniden gündeme getirdi. Geçtiğimiz günlerde, CNN ve diğer medya kuruluşları Biden’a istifa etmesi yönünde tavsiyelerde bulunan demokrat yetkililerin görüşmelerini sızdırdı.

"TRUMP KARŞISINDA GALİP GELEMEZ"

CNN'in haberine göre, Eski Meclis Başkanı Nancy Pelosi, Biden’a eski Başkan Donald Trump karşısında galip gelemeyeceğini ve Demokratların Kongre'deki şanslarını da tehlikeye atacağını özel olarak iletti.

Ayrıca, Ruthless podcast’i ve ABC News’in haberlerine göre, Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer geçtiğimiz hafta sonu Biden ile Rehoboth’ta özel bir görüşme gerçekleştirdi ve istifa etmesi yönünde bir çağrı yaptı.

ABC News, Temsilciler Meclisi Azınlık Lideri Hakeem Jeffries’ın da geçen hafta Biden’la yaptığı toplantıda benzer bir mesaj verdiğini bildirdi.

Dünya Haberleri