ABD basını, ABD Başkanı Donald Trump’a ilişkin dikkat çeken bir iddiada bulundu.
CBS News'in konuyla ilgili bilgi sahibi kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Donald Trump’ın danışmanları, İran’a yönelik olası bir saldırının "tek ve kesin" bir sonuç doğurmayacağını aktardı.
“TRUMP UYARILARDAN RAHATSIZ OLDU” İDDİASI!
Kaynaklar, askeri planlamacıların İran'a yönelik "sınırlı saldırı" seçeneklerinin ABD'yi Orta Doğu'da uzun süreli bir çatışmaya sürükleyebileceği ve bu durumun bölgeye daha fazla ABD askerinin sevkini gerektirebileceği uyarısı yaptığını ifade etti. Trump‘ın ise söz konusu uyarılardan rahatsızlık duyduğu ileri sürüldü.
“ABD’YE KARŞI MİSİLLEME RİSKİ YÜKSEK”
Trump'ın sabırsızlığının merkezinde, "diplomatik masayı Washington lehine yeniden şekillendirecek güçlü bir eylem" isteğinin bulunduğunu söyleyen kaynaklar, buna karşılık askeri yetkililerin, böyle bir sonucun garanti edilemeyeceğine ve bölgedeki ABD unsurlarına yönelik misilleme riskinin yüksek olduğuna ilişkin görüşlerini tekrarladığını aktardı.
Trump, Genelkurmay Başkanı Dan Caine'in "İran'la savaşa karşı olduğu" yönündeki iddialarının tamamen yalan olduğunu ifade etmiş ve "anlaşma sağlanamaması halinde İran için sonucun kötü olacağını” söylemişti.
İran ile müzakereler devam ederken ABD'nin Orta Doğu'daki askeri varlığını hızlı bir şekilde artırma yoluna gitmesi, her an İran'a saldırı düzenleyebileceği şeklinde değerlendirildi.
MÜZAKERELER DEVAM EDİYOR!
İran ile ABD arasında, 2025 yılının haziran ayında İsrail ve ABD'nin İran'a saldırıları sonrasında kesintiye uğrayan nükleer görüşmeler, Umman'da 6 Şubat günü yeniden yapılmıştı.
Müzakerelerin ikinci turu ise, 18 Şubat'ta İsviçre'nin Cenevre kentinde gerçekleştirilmişti. ABD ve İran heyetlerinin, 26 Şubat günü yeniden Cenevre'de bir araya gelmesi değerlendiriliyor. (AA)