Cami Yakınındaki Saldırıyı IŞİD Üstlendi

Umman’ın başkenti Maskat’ın El-Vadi el-Kebir bölgesindeki bir caminin yakınında gerçekleşen saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti, 28 kişi yaralandı. Saldırıyı IŞİD üstlendi.

Umman’ın başkenti Maskat’ın El-Vadi el-Kebir bölgesinde bulunan bir caminin yakınında gerçekleştirilen silahlı saldırının sorumlusunun terör örgütü IŞİD olduğu açıklandı. Saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti, 28 kişi ise yaralandı.

Saldırının ardından IŞİD, eylemin kendi örgütü tarafından gerçekleştirildiğini duyurdu.

Maskat’taki El-Vadi el-Kebir bölgesindeki cami yakınında meydana gelen silahlı saldırıda 1 polis memuru ve 5 sivil vatandaş hayatını kaybetti. Saldırıda yaralanan 28 kişi arasında polis, ambulans ve sivil savunma ekiplerinden 4 kişinin bulunduğu bildirildi.

SALDIRGANLAR ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Yaralıların sağlık durumları hakkında detaylı bir bilgi verilmezken, olayın ardından geniş çaplı bir güvenlik önlemi alındı ve soruşturma başlatıldı.

Umman Sultanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü, saldırıyı düzenleyen 3 zanlının etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Olayın nedenine ilişkin detaylı bir bilgi verilmezken, güvenlik güçleri soruşturmayı sürdürüyor.

PAKİSTAN VE HİNDİSTAN’DAN TAZİYE MESAJLARI

Pakistan Dışişleri Bakanlığı, Maskat’taki saldırıda 4 Pakistan vatandaşının hayatını kaybettiğini ve bazı Pakistanlıların yaralandığını açıkladı.

Pakistan’ın Maskat Büyükelçiliği, olayın ardından yetkililerle temas halinde olduğunu ve yaralanan vatandaşlarına tam destek sağlamak için gerekli adımları attığını duyurdu.

Hindistan Dışişleri Bakanlığı ise saldırıda iki Hindistan vatandaşından birinin hayatını kaybettiğini, diğerinin ise yaralandığını bildirdi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN TAZİYE MESAJI

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Maskat’taki saldırıya ilişkin yazılı bir açıklama yayımlayarak derin üzüntülerini ifade etti.

Açıklamada, “Umman’ın başkenti Maskat’ta bugün bir camiye gerçekleştirilen silahlı saldırıda 6 kişinin hayatını kaybetmesinden ve çok sayıda kişinin yaralanmasından derin üzüntü duyuyoruz” denildi. Ayrıca, hayatını kaybedenlere rahmet, acılı ailelere ve Umman halkına başsağlığı, yaralananlara ise acil şifalar dilendi.

Dünya Haberleri