Suriye'de cihatçı grupların son günlerdeki hızlı ilerleyişinden sonra Devlet Başkanı Beşar Esad ülkeyi terk etti.
Siyasi açıdan istikrarsızlığa sürüklenen ülkede bu durum resmi kurumlara da yansıyor.
Rus haber kaynaklarında yer alan bilgiye göre, Moskova’daki Suriye Büyükelçiliği binasından Suriye bayrağı indirildi.
Belirtilenlere göre binada daha önce yer alan kırmızı-beyaz-siyah renkli ve iki yıldızlı Suriye bayrağı yerinden çıkarıldı. Bayrak direği boş kalırken yerine başka bir bayrak da asılmadı.
SURİYE'DE YAŞANANLAR
Suriye’de 27 Kasım'da cihatçı gruplar ile Suriye ordusu arasında yaşanan çatışmalar yoğunlaştı.
Gruplar, 30 Kasım-7 Aralık tarihleri arasında Halep, İdlib, Hama ve Humus gibi en büyük illerde üstünlük kurdu.
Başkent Şam’a 7 Aralık’ta girmeye başlayan gruplara karşı Suriye ordusu yanıt veremedi. Suriye devlet başkanı Beşar Esad, Şam ve diğer birçok bölgede kontrolü tümüyle kaybetti.
Baas Partisinin 61 yıllık iktidarı sona ererken devlet lideri Esad, başkentten kaçtı.
Suriye Milli Ordusu da Türkiye sınırı yakınlarında terör örgütü PKK/YPG'nin işgalinde olan Tel Rıfat’ı özgürleştirdikten sonra Münbiç'te yuvalanan teröristlere yöneldi.