Brezilya’da OHAL ilan edildi!

Brezilya'nın Buriticupu şehrinde meydana gelen devasa obruklar yerleşim yerlerini tehdit etti. Ülkede olağanüstü hal ilan edildiği belirtildi. Yetkililer, artan çöküntüler nedeniyle birçok evin zarar gördüğünü ve durumun daha da kötüleşebileceğini söyledi.

Brezilya'da dev obruk felaketi yaşandığı belirtidi.

Amazon bölgesinde yer alan Buriticupu'da, Maranhao eyaletine bağlı şehirdeki çöküntüler nedeniyle bazı binaların yıkıldığı belirtildi.

"1200 KİŞİ EVLERİNİ KAYBETME RİSKİYLE KARŞI KARŞIYA"

Yaklaşık 55 bin kişinin yaşadığı bölgede, 1200 kadar kişi evlerini kaybetme riskiyle karşı karşıya kaldığı duyuruldu. Uçurumun giderek büyümesinin, halk arasında büyük bir endişe yarattığı belirtildi.

ÇÖKÜNTÜLER ÇOK HIZLI BÜYÜDÜ

Şehir yönetimi, bu ayın başlarında yayınladığı acil durum kararnamesinde, çöküntülerin son aylarda hızla büyüdüğünü ve yerleşim alanlarına tehlikeli derecede yaklaştığını aktardı.

Yetkililer, soruna çözüm bulmak ve halkın güvenliğini sağlamak için çalışmaların sürdüğünü aktardı.

Dünya Haberleri