Boris Johnson'dan isim gafı: Putin'e teşekkür etti

Boris Johnson "ilham verici liderliği" için Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski yerine yanlışlıkla Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e teşekkür etti.

Ukrayna'daki savaşla ilgili olarak Avam Kamarası'nda yapılan genel bir tartışmada eski Başbakan Boris Johnson, Putin'in "saldırganlığını" iki katına çıkarması halinde, "Ukraynalıları savunmanın iki katına çıkarılmasının önemli" olduğunu söyledi.

Ukrayna'nın karşı saldırısının başarılı olmasının nedenlerini sıralarken, yanlışlıkla Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e teşekkür eden Johnson, hemen ardından hatasını düzelterek Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski'ye teşekkür etti.

Başbakanlıktan alındıktan sonraki ilk gafı

Johnson konuşmasında şunları söyledi: "Ukrayna silahlı kuvvetlerinin kahramanlığı sayesinde, kısmen de vermekten gurur duyduğumuz silahlar sayesinde, Birleşik Krallık silahlı kuvvetlerinin çalışmalarını ve gönderdiğimiz silahları anlattığı için saygıdeğer dostumu (James Heappey) kutluyorum... Elbette Vladimir Putin'in ilham verici liderliğine de teşekkürler."

Hatasını hemen fark eden Johnson, "Vladimir Zelenski'nin ilham verici liderliği, beni bağışlayın, Rus güçleri son günlerde ülkenin kuzeydoğusundaki Harkov'un büyük bir bölümünden atıldı. Güneydeki Herson'da da giderek artan bir baskı altındalar ve Ukraynalıların kazanacağından hiç şüphem yok" sözleriyle düzeltme yaptı.

Başbakanlık görevinden ayrıldıktan sonra ilk kez sahneye çıkan Johnson, Parlamento'da düzenlenen iki günlük özel etkinlikte merhum Kraliçe Elizabeth'e saygılarını sundu.

halktv.com.tr // Dış Haberler

Dünya Haberleri