Bolsonaro ile buluşan Biden: Brezilya'nın demokrasisi çok kapsayıcı

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı (ABD) Joe Biden ve Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro ikili görüşmelerinin ardından işbirliği mesajı verdi. Biden aşırı sağcı lider Bolsonaro ile görüşmesinde Brezilya'daki demokrasiyi övdü.

ABD Başkanı Joe Biden ve Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, Los Angeles'ta düzenlenen "9. Amerika Ülkeleri Zirvesi" kapsamında ikili görüşme gerçekleştirdi. Görüşme öncesi basına açıklama yapan Biden, daha önce 2 kez Brezilya'da bulunduğunu belirterek, iki ülke arasındaki iş birliğinin bölge için önemli olduğunu vurguladı.

İşkence, tecavüz, eşcinseller, kadınlar ve siyah Brezilyalılara yönelik açıklamaları sık sık eleştiri konusu olan aşırı sağcı lider Bolsonaro ile görüşen Biden, ülkenin demokrasisinin çok kapsayıcı olduğunu ifade etti. Biden, "Brezilya mükemmel bir yer, insanları çok iyi, demokrasisi çok kapsayıcı ve seçim sistemi çok güçlü" ifadelerini kullandı.

Bolsonaro ise ABD ile iyi ilişkilerin ve iş birliğinin önemine işaret etti ve ekim ayındaki seçimler öncesi ülkesinin seçim sistemine yönelik eleştirilerini yineledi.

Bolsonaro: Rusya'ya karşı koalisyonda yer almayacağız

Rusya'ya karşı küresel koalisyonda yer almayacağını bir kez daha dile getiren Bolsonaro, Amazon'daki egemenlik iddialarını da tekrarladı. Brezilya'nın Amazon ormanlarının korunması konusunda da çok iyi iş çıkardığını vurgulayan Biden, dünyadaki diğer ülkelerin de bu çabalarında Brezilya'ya destek olması gerektiğinin altını çizdi.

Basına kapalı devam eden görüşme yaklaşık yarım saat sürdü.

Dünya Haberleri