BM'nin Kıbrıs görüşmeleri Cenevre'de başladı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kıbrıs tarafları ile yapılacak görüşmeler için İsviçre’nin Cenevre kentine gitti. Kıbrıs taraflarının yanısıra İngiltere ve Yunanistan da görüşmede yer aldı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kıbrıs konulu genişletilmiş formatlı gayri resmi toplantıya katılmak üzere İsviçre’nin Cenevre kentine gitti.

Toplantı kapsamında Fidan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri António Guterres tarafından heyet başkanları onuruna verilen akşam yemeğine de katıldı.

Cenevre’deki görüşmelerde, Kıbrıs meselesine dair çözüm arayışları ve taraflar arasındaki müzakerelerin geleceği ele alınacak.

Cenevre'de gerçekleşen buluşmada, Kıbrıs Cumhuriyeti (Rum tarafı) Cumhurbaşkanı Nikos Christodoulides ve KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile bir araya gelen Guterres, bölünmüş adanın geleceği için "ileriye doğru bir yol" bulunmasını amaçlıyor.

Salı günü görüşmelere, İngiltere, Yunanistan ve Türkiye'nin de katılımıyla BM çatısı altında devam edilecek. Bu ülkeler, 1960'tan bu yana adanın güvenliğinden sorumlu garantör devletler olarak sürece dahil olacak.

Dünya Haberleri