BMGK'nın Kararına Hamas'tan Açıklama

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin dün aldığı kararda Gazze'de ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılmasına ilişkin konular 14 evet oyuna karşılık bir çekimser oyla kabul edildi. Hamas, alınan kararın memnuniyetle karşıladığını açıkladı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), dün akşam toplanarak ABD'nin sunduğu kararı 14 evet oyuyla kabul etti, yalnızca Rusya çekimser kaldı. Kararda, Gazze'de tam ve eksiksiz bir ateşkesin yanı sıra Hamas'ın elindeki rehinelerin serbest bırakılması, ölen rehinelerin cesetlerinin iadesi ve Filistinli tutukluların takası gibi konular ele alındı.

Hamas Hareketi, BM Güvenlik Konseyi'nin Gazze'de ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılması için çağrıda bulunan kararını memnuniyetle karşıladığını açıkladı. ABD Başkanı Joe Biden ise Hamas'ın ABD tarafından sunulan kararı kabul etmesinin ateşkes isteklerini ne kadar ciddiye aldığını göstereceğini belirtti.

"HAMAS İŞBİRLİĞİ YAPMAYA HAZIR"

Hamas, kararla ilgili yaptığı açıklamada, Güvenlik Konseyi'nin aldığı kararı memnuniyetle karşıladıklarını ve ilkelere uygun olduğunu belirtti. Ayrıca, dolaylı müzakereler için arabulucularla işbirliği yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

ABD Başkanı Biden, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, BM Güvenlik Konseyi'nin Hamas'ın rehinelerin serbest bırakılmasıyla ateşkes yapması çağrısını kabul etmesini memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Hamas'ın ateşkes talebinin ciddiyetini kanıtlamak için bir fırsat olduğunu vurguladı.

Dünya Haberleri