Biden'dan kürtaj kararnamesi

ABD Başkanı Biden, kadınların kürtaja erişimini ve kadın-doğum sağlığı konusundaki haklarını güvence altına alan kararnameyi imzaladı. Törende, kürtajı anayasal hak olmaktan çıkaran mahkeme kararını eleştiren Biden, Kongre'ye de bu konuda bir yasa tasarısı geçirmesi çağrısı yaptı.

ABD Başkanı Joe Biden, Yüksek Mahkeme'nin kürtaj kararının ardından kadınların kürtaja erişimini ve kadın-doğum sağlığı konusundaki haklarını güvence altına alan bir kararname imzaladı.

Biden, Beyaz Saray'da Başkan Yardımcısı Kamala Harris ve Sağlık ve İnsan Hizmetleri Bakanı Xavier Becerra'nın katılımıyla basın toplantısı düzenledi.

İmza töreninden önce yaptığı konuşmada Biden, Yüksek Mahkeme'nin kürtajı anayasal hak olmaktan çıkaran kararını eleştirerek, "Yüksek Mahkeme'nin kararı, anayasal bir yargı kararı değildi. Bu tamamen siyasi bir gücün eylemiydi" yorumunu yaptı.

Biden, kürtajın tekrar hak olarak tanınması için Kongre'ye de bu konuda bir yasa tasarısı geçirmesi çağrısında bulunarak, "Kürtaj hakkını tekrar elde etmenin en hızlı yolu, masama gelir gelmez imzalayacağım bir yasadır" dedi.

Dünya Haberleri