Biden'dan, enflasyonu soran gazeteciye küfür

ABD Başkanı Joe Biden, kendisine "Enflasyonun ara seçimlerde siyasi bir engel olduğunu düşünüyor musunuz?" diye soran Fox News muhabiri Peter Doocy'ye küfretti. O anların açık mikrofona yakalanması ise dünya gündemine oturdu.

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray'da düzenlenen bir etkinlikte Fox News kanalının muhabiri Peter Doocy'nin enflasyon sorusuna küfür etti. Mikrofonunun açık olduğunu fark etmeyen Biden'ın "Ne aptal bir o... çocuğu" dediği görüntüler viral oldu.

Söz konusu olay, ABD'de yüzde 7'ye varan enflasyon ardından eski Başkan Donald Trump'ı destekleyen Fox News kanalının muhabiri Doocy, ABD Başkanı'na "Enflasyonun Kongre ara seçimlerinde siyasi bir engel olduğunu düşünüyor musunuz?" diye sordu.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, mikrofonun açık olduğunu fark etmemiş görünen Biden, önce kinayeli bir şekilde "Hayır, büyük bir kazanç - daha fazla enflasyon" dedi. Ardından da, "Ne aptal bir o... çocuğu ama" diye küfretti.

'Dostum, şahsi değildi'

Yaşanan olayın ardından yaklaşık bir saat sonra muhabire telefonla ulaşan Biden'ın Doocy'e, "Şahsi bir şey değildi, dostum" dediği belirtildi.

Dünya Haberleri