Biden Bu Kez Öyle Bir Gaf Yaptı ki!

Joe Biden, NATO zirvesinde Zelenski'yi Putin'le karıştırarak büyük bir gaf yaptı ve basın toplantısında Kamala Harris'i Trump'la adlandırarak eleştiri oklarının hedefi oldu. Biden’ın bir gün içinde yaptığı bu iki hata, 2024 seçimleri için Demokrat Parti’nin başka bir aday arayışını yeniden gündeme getirdi.

ABD Başkanı Joe Biden, Washington’daki NATO zirvesinin son gününde yaptığı iki büyük gaf ile gündeme geldi.

Gözler, Biden’ın zihinsel sağlığının ABD Başkanlığı için yeterli olup olmadığı tartışmaları üzerine yoğunlaşırken, Biden’ın Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski’yi Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le karıştırması büyük yankı uyandırdı.

"DEVLET BAŞKANI PUTİN"

Zirve sırasında Zelenski'ye hitap eden Biden, yanlışlıkla “Hanımlar beyler, Devlet Başkanı Putin!” diyerek Avrupalı liderler arasında şaşkınlık ve kafa karışıklığına yol açtı.

Hatasını fark eden Biden, hızlıca düzeltme yaparak hatasını fark eden Biden, "Devlet Başkanı Putin! Devlet Başkanı Putin'i yeneceğiz. Devlet Başkanı Zelensky. Putin'i yenmeye o kadar odaklanmış durumdayım ki" dedi.

Ancak gaf, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve İtalya Başbakanı Giorgia Meloni’nin şaşkın bakışlarına neden oldu.

ÜST ÜSTE İKİ GAF

Biden’ın bu gafı, Washington’daki basın toplantısında ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris’e “Trump” diye hitap etmesiyle daha da derinleşti.

Dün düzenlenen basın toplantısında, Biden’ın “Eğer Başkan Yardımcısı Trump’ın başkanlık yapabilecek nitelikli olduğunu düşünmeseydim onu başkan yardımcısı seçmezdim” ifadeleri, Donald Trump ve destekçileri tarafından sosyal medyada geniş bir şekilde paylaşıldı. Bu açıklama, Biden’ın mental durumuna dair eleştirileri daha da körükledi.

Gafların ardından Kasım 2024 seçimleri için Demokrat Parti’nin başka bir adayla yola devam etmesi gerektiğini savunan çağrılar artarken, Biden’ın NATO zirvesindeki bu performansı Washington’daki siyasi ortamı iyice gerginleştirdi.

Biden’ın bir gün içinde iki büyük hata yapması, siyasi analistler tarafından "başkanlık adaylığı için ciddi bir soru işareti" olarak değerlendirildi. Biden, ilerleyen saatlerde yaptığı açıklamalarda bu gafların şaka yollu olduğunu savunsa da, bu açıklamalar kamuoyundaki endişeleri dindirmekte yetersiz kaldı.

Dünya Haberleri